Den 3 november hade vi KVARTA ÖVER- premiär!


ur Going Live av Johanna St Michaels


Kvarta över på Bio Capitol i Göteborg den 3 november!
Fyra korta dokumentärer du inte får missa!

Tid: 18.00-21.00


De följde en person, en händelse eller en plats under 24 timmar och gjorde en 14 minuter lång film. Nu premiärvisas äntligen resultatet av dokumentärfilmsexperimentet Kvarta över, utvecklat av Film i Väst och SVT Väst. I fyra filmer får vi följa en ungs mans längtan efter att få vara den han är, demens i en gammal relation, fans och idolskap kring en häst och så betydelsen av fårskinnsfällen. Allt i närvaro av filmernas kreatörer och flera av huvudrollsinnehavarna!

Förvandlingen
Av Mekanix i samarbete med Dana Barsk
Vi får följa en ungs mans längtan efter att få vara den han är, även i det offentliga rummet. En fin och nära skildring av det första dygnet då han på riktigt närmar sig sitt verkliga jag.

Dagen Lång
Av Johanna Bernhardson
Filmaren Johanna Bernhardson flyttar under ett dygn hem till sina morföräldrar May och Carl-Axel Bernhardson. Det är en varm och nära skildring av vad som händer när den ena hälften av ett gammalt par som levt ihop hela livet blir dement och inte längre är den han var.

Going Live
Av Johanna St Michaels
Going Kronos är Sveriges i särklass mest övervakade och populära häst. På hans hemsida kan man följa honom dygnet runt: i stallet, när han tränar, när han reser. Natt som dag kan man ta del av den unga hästens liv.
Filmaren Johanna St Michaels har under olympiatravet 2008 skildrat en hektiskt dag, i Going Kronos och den karismatiske tränaren Lutfi Kolgjini liv. Filmen handlar om fans, idolskap, ära och såklart; en häst.


Varifrån kommer fårskinnsfällen
Av Frida Franker
I Sverige finns det miljoner bilder på småbarn som alla ligger eller sitter på en fårskinnsfäll. Varför sitter de just på en fårskinnsfäll? Den frågan försöker filmaren Frida Franker få reda på när hon under ett dygn följer med porträttfotografen Thorkel Ingers till köpcentrum och dagis. En suggestiv film om alla de märkliga saker vi gör utan att ställa oss den självklara frågan. Varför?

Dokumentärfilmerna kommer att visas i SVT hösten 2008.